Presentatie Coaching voor ondernemers, keynote-sprekers en professionals

Een goede presentatie kan mensen, bedrijven en situaties veranderen. Om het maximale potentieel eruit te halen zorgen we voor een creatieve, unieke en levendige presentatie. Of je er nu klanten mee wil werven, je team wil inspireren, of investeerders wil aantrekken.

Met behulp van de ervaring en inzichten van Presual, zorg je ervoor dat jouw presentatie professioneel overkomt, je boodschap onthouden wordt en je het gewenste resultaat boekt.

Schermafbeelding 2019-06-07 om 22.47.19.png

Inhoud: Wat ga je presenteren en waarom? We starten met inzicht in de situatie krijgen, vanuit jouw perspectief maar ook vanuit dat van het publiek. Op basis hiervan selecteren we de relevante inhoud, bepalen we een volgorde en worden de contouren van een verhaallijn zichtbaar. Door gebruik te maken van goed geplaatste persoonlijke anekdotes, verhaaltechnieken en spanningsopbouw, ontwerpen we een unieke en persoonlijke verhaallijn.

Vormgeving: Waarmee grijp je de aandacht en ondersteun je jouw boodschap? Via inbeelden, afbeelden of uitbeelden zorgen we ervoor dat de uitstraling van je presentatie klopt met het beeld dat je van jezelf of je bedrijf wil geven. Meestal in de vorm van Powerpoint, maar ook door het gebruik van fysieke objecten of een beeldende vertelstijl. Met een goede visuele en technische afwerking, wordt je presentatie aangepast aan jouw wensen.

Training: Goede inhoud en vormgeving zijn niet genoeg - het gaat erom hoe je met deze elementen een indrukwekkende presentatie geeft. Door je persoonlijke presentatiestijl te ontdekken en te verfijnen ben voel je je voorbereid om je verhaal authentiek en expressief te vertellen, voel je je zelfverzekerd en ben je voorbereid om in te spelen op verschillende situaties. Geen lijstjes met algemene tips, maar adviezen afgestemd op jouw persoonlijke sterktes en aandachtspunten.

Meer: Geen twee presentaties zijn hetzelfde, en dus ook de voorbereiding niet. Wat er ook is, we zorgen voor een oplossing. Ondersteuning bij de techniek en logistiek rondom je presentatie, het organiseren van aanvullende oefenmomenten met publiek of een videoregistratie van jouw beste presentatie ooit.

nicolas-comte-552469-unsplash.jpg

Het proces

Hoewel iedere presentatie anders is, beginnen we vanuit eenzelfde basis. Een proces dat al voor tientallen presentaties gewerkt heeft en voldoende ruimte biedt voor aanpassingen aan je persoonlijke situatie.

Het proces duurt ongeveer 4 weken.

De eerste sessie is intensief, maar levert de eerste versie van je presentatie op in één dag.

De volgende twee sessies zijn bedoeld om de voortgang die gemaakt wordt met oefenen en vormgeving van visueel materiaal door te nemen.

De vierde sessie is een werksessie om je presentatie te verfijnen, aan je persoonlijke stijl te werken en praktische zaken te regelen.

Schermafbeelding 2019-06-08 om 00.46.47.png
 
rawpixel-800771-unsplash.jpg
 
Mark Pluijmakers is een vakman puur sang en heeft vanuit het onderwijs ontzettend veel ervaring inzake presenteren en het visualiseren van een verhaal. Mark was mijn steun en toeverlaat en had altijd de juiste tools in huis om de presentatie onderscheidend te maken.
— André Köppen
Uit eigen ervaring kan ik onderschrijven dat Mark een heel frisse eigen kijk heeft op je presentatie. Hij heeft me begeleid en geadviseerd zodat het echt mijn presentatie werd en ik ook gewoon echt mijn authentieke zelf kon zijn. Dankzij die verbinding kon ik me ook echt verbinden met mijn publiek! 
Mark is echt een natural, een aanrader 👍😊
— Peter Gielkens
Ik beveel de expertise van Mark Pluijmakers van harte aan.
— Anita Verstappen

Mijn insteek

Het gaat om jouw boodschap en jouw persoonlijkheid, maar aangevuld met mijn expertise. Geen standaardadvies maar aangepast op jouw unieke situatie.

Met mijn aanpak streef ik naar een sterk verhaal, dat je op een comfortabele manier kunt overbrengen voor een groep. Als dit lukt, is er ruimte voor interactie, dynamiek en, als het passend is, humor. Visuele hulpmiddelen gebruik ik zoals ze bedoeld zijn: om je boodschap te versterken.

Ik ga op zoek naar waar je sterk in bent en enthousiast van wordt, maar ook naar kenmerken die je boodschap ontkrachten. Met de juiste aanwijzingen en hulp bij het structureren van je verhaal, ga je een unieke presentatie neerzetten.