De beste (en duurste) presentatie remote

Een afstandsbediening is essentieel voor een vloeiend lopen presentatie. De gemiddelde ziet er normaal saai uit: zwart plastic met een vleugje rubber, twee AAA-batterijen en een rode of groene laserpointer. Logitech pakt het met de Logitech Spotlight echter anders aan en levert hiermee een verfrissend moderne uitvoering van een presentatie remote.

Unknown.jpeg

Innovatieve functies

De Spotlight zit boordevol functies die je niet van een presenter gewend bent. Door de bijgeleverde software op een Mac (of PC) te installeren krijg je allerlei nieuwe mogelijkheden. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

Aanwijzen met een spotlight 

Aanwijzen met een spotlight 

Volume wijzigen door de afstandbediening omhoog/omlaag te wijzen

Volume wijzigen door de afstandbediening omhoog/omlaag te wijzen

Aanwijzen door te vergroten

Aanwijzen door te vergroten

Scrollen in een webpagina of document

Scrollen in een webpagina of document

Je kunt de presenter op deze manier zelfs als muis gebruiken, waardoor deze ook ideaal is voor een demo van een applicatie of een website.

Je kunt de presenter op deze manier zelfs als muis gebruiken, waardoor deze ook ideaal is voor een demo van een applicatie of een website.

Deze mogelijkheden werken allemaal op basis van de ingebouwde bewegingssensor. Dit voelt vergelijkbaar met het gebruik van een Wii-afstandsbieding. Je kunt de presenter op deze manier zelfs als muis gebruiken, waardoor deze ook ideaal is voor een demo van een applicatie of een website. Daarnaast kun je een timer in te stellen, zodat de presenter vlak voor het einde van je presentatie jou een seintje geeft door kort te trillen.

Qua verbindingsmogelijkheden is Spotlight ook anders dan de meeste presenters, die vaak alleen werken met een USB-dongle. Dit kan met de Spotlight ook, maar daarnaast biedt deze ook de optie om via Bluetooth te verbinden. Daardoor kun je de spotlight ook gebruiken met een iPad, iPhone, PC of Mac. Let er wel op dat op dat bij een iPad of iPhone alleen de vooruit en achteruit knoppen werken, niet de speciale functies. Dit komt doordat de Logitech software niet beschikbaar is voor iOS.

De Spotlight kan ook gebruikt worden met een iPad

De Spotlight kan ook gebruikt worden met een iPad

Designed by ... Logitech?

Schermafbeelding 2018-07-20 om 10.04.15.png

Als Apple een presenter zou ontwerpen, zou deze waarschijnlijk lijken op de Spotlight. De aluminium stijl past goed bij ontwerpstijl van Apple en ziet dan ook een stuk strakker uit dan de gemiddelde presenter. Zelfs de USB dongle is mooi: klein en met een handig rubber uiteinde zodat je deze makkelijk uit kunt trekken.

Daarnaast zit in de verpakking een net leren mapje, waarin je de afstandsbediening kunt opbergen. 

Unknown-3.jpeg

De drie aanwezige knoppen zijn eenvoudig: een extra grote knop 'vooruit', een knop 'achteruit' en een knop voor speciale functies. Daarnaast kun je aan de hand van een subtiel LED-lampje makkelijk zien of de afstandsbediening gekoppeld is of niet.

Een andere prettige ontwerpkeuze is dat er gekozen is om te werken met een accu in plaats van AAA-batterijen. Het apparaat voelt hierdoor mooi gebalanceerd aan en is razendsnel op te laden: je kunt na één minuut laden weer drie uur presenteren. Voor de batterij leeg raakt, waarschuwt de presenter je ook met een subtiele trilling en een roodkleurig lampje.

Het is duidelijk waarom deze afstandsbediening het predicaat "Voorkeursapparaat voor presentaties van TED" gekregen heeft. Als je voor een wereldwijd publiek staat, hoef je je met de Spotlight niet te schamen.

Voor wie is de Spotlight?

Zoek je een zo goedkoop mogelijke afstandbediening? 

Dan is de Spotlight niet het juiste product. Net zoals apparatuur van Apple, betaal je voor bij de Spotlight voor kwaliteit.

Geef je eenvoudige presentaties, zonder te vaak uit presentatiesoftware te gaan en met weinig verschillende elementen op de dia? 

Dan heb je een mooie afstandsbediening waarmee je prima presentaties kunt geven. Je zult dan echter, behalve de timer functie, niet veel waarde halen uit de extra functies van de spotlight. Je koopt de Spotlight dan vooral voor het design.

Geef je complexe presentaties met ingewikkelde diagrammen, tabellen en veel informatie op een dia? 

Dan is de Spotlight een geweldige tool die ervoor kan zorgen dat mensen kijken naar wat jij wil benadrukken. (Maar misschien moet je dan wel presentatietraining overwegen, want als mensen afgeleid raken door een overvloed aan informatie op je dia's luisteren ze slecht naar jouw verhaal)

Geef je presentaties met demo's van apps of websites erin? 

Dan is de spotlight de vanzelfsprekende keuze. Het is ideaal om een eind te maken aan geklungel met een te kleine  muisaanwijzer, laserpointer en slecht leesbare teksten op het beeld. 

Conclusie

De Logitech Spotlight is een verfrissende aanpak op het gebied van presenters. Of de extra functies voor jouw presentaties van meerwaarde zijn, is afhankelijk van het systeem waarmee je presenteert (iOS of macOS/Windows) en jouw manier van presenteren.

Wat je met de Logitech Spotlight gegarandeerd in huis haalt is een presenter met een mooi ontwerp en toekomstbestendige verbindingsmogelijkheden.

Koop de Logitech Spotlight (Bol.com)